Брюксел с нова схема за финансиране на Киев, която заобикаля ветото

...
Брюксел с нова схема за финансиране на Киев, която заобикаля ветото
Коментари Харесай

Русия разполага най-модерните си гаубици в Украйна

Брюксел с нова скица за финансиране на Киев, която заобикаля ветото на Орбан
“Коалиция-СВ ” имали преимущество пред западните аналози

Изстрелват до 10 снаряда в минута

Русия ще разположи в най-скоро време най-новите си гаубици на фронта в Украйна. Това съобщи основният изпълнителен шеф на “Ростех ” Сергей Чемезов.

Изпитанията на новите самоходни артилерийски установки “Коалиция-СВ ” са завършили и тяхното всеобщо произвеждане към този момент е почнало, показва Чемезов. По неговите думи първата пилотна партида ще бъде доставена на армията още тази седмица, което ще обезпечи преимущество пред артилерийските модели на Запада във връзка с далекобойността.

По-рано този месец беше обявено, че обособени самоходни гаубици “Коалиция-СВ ” към този момент са мобилизирани на фронта в Украйна. Артилерийските установки са с далекобойност на стрелбата до 70 километра, оръдията им са от серията А288 със 152-милиметрови снаряди, а честотата на стрелбата може да доближи над 10 снаряда в минута. Изборът на цел, прицелването и направляването са изцяло автоматизирани.

В същото време Европейският съюз приготвя нов проект за финансиране на Украйна на стойност 20 милиарда евро, написа “Файненшъл Таймс ”. Целта е да се заобиколи ветото на унгарския министър председател Виктор Орбан, който е срещу изпращането на още средства за Киев.

След като по-рано този месец водачите на Европейски Съюз не съумяха да реализират единодушие по препоръчан четиригодишен пакет от помощ за Украйна на стойност 50 милиарда евро, публични лица започнаха да търсят други възможности, в случай че разликите в блока не могат да бъдат позволени. По-конкретно, един вид модел, финансиран с дълг, закупи известност като най-практичния метод за даване на поддръжка, написа английското издание.

Схемата включва страни членки, които дават гаранции за бюджета на Европейски Съюз, което разрешава на Европейската комисия да заеме до 20 милиарда евро от финансовите пазари за Киев през идната година. Точните условия към момента се разискват и окончателната сума ще бъде избрана съгласно за потребностите на Украйна, настояват осведомени източници.

“Тази алтернатива няма да изисква гаранции от всичките 27 държави-членки на Европейски Съюз, в случай че главните участ­ници са страни с най-голям кредитен рейтинг. Това ще разреши на Европейски Съюз да заобиколи ветото на Унгария, защото не е нужна единомислеща поддръжка ”, написа „ Файненшъл Таймс ”.

Колкото и още помощ Европейски Съюз да отпусне на Украйна, тя няма да промени изхода от спора, разяснява в тази връзка представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс. Според Песков набирането на спомагателните финансови средства ще се отрази отрицателно само върху европейската стопанска система, само че няма да повлияе на обстановката в Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР